Tivat Music Festival
2024

23. Jul 2024, 21h

Partneri koncerta:

TIVTU, S LJUBAVLJU

Antonia Vučinović, sopran
Ana Mihaljević, klavir

PROGRAM

Volfgang Amadeus Mocart (1756–1791)
Porgi amor, arija grofice iz opere Figarova ženidba

Đoakino Rosini (1792–1868)
Izbor iz zbrike Muzičke večeri
1. La promessa, kanconeta
4. L’orgia, arijeta
5. L’invito, bolero

Franc Šubert (1797–1828)
Vedi quanto adoro… Ah! Non lasciarmi, D. 510

Sergej Rahmanjinov (1873–1943)
Ne poй, krasavica, pri mne, op. 4, br. 1

Đakomo Pučini (1858–1924)
Quando m’en vo’, arija Mizete iz opere Boemi

PAUZA

Rihard Štraus (1864–1949),
Izbor iz ciklusa solo pjesama Acht Gedichte aus Letzte Blätter, op. 10
1. Zueignung
2. Nichts
5. Gedult

Antonjin Dvoržak (1841–1904)
Pjesma mjesecu, arija iz opere Rusalka, op. 114

Frančesko Čilea (1866–1950)
Ecco: respiro appena… lo son l’umile ancella, arija Adrijane iz opere Adrijana Lekuvrer

Đakomo Pučini
Chi il bel sogno di Doretta, arija Magde iz opere Lastavica

Sergej Rahmanjinov
Izvorske vode, op. 14, br. 11

Umjetnici

Antonia Vučinović, sopran, interesovanje za muziku i scenu pokazala je u najranijem djetinjstvu. Nakon osnovne muzičke škole u Tivtu, završila je srednju školu na odsjeku za solo pjevanje u ŠOSMO Vida Matjan u Kotoru, 2020. godine, kao jedini pjevač u generaciji, u klasi prof. Milice Milanović. Već s osamnaest godina imala je priliku da učestvuje u izvođenju opere Boemi, Đakoma Pučinija. Debitovala je u ulozi Prve dame u operi Čarobna frula, Volfganga Amdaeusa Mocarta 2023. godine. Kao studentkinja Univerziteta za umjetnost i izvođačke umjetnosti u Beču, u klasi prof. Laure Ajkin, redovno nastupa na koncertima u Sali Erbar i dvorcu Šenbrun. Dobitnica je brojnih nagrada na takmičenjima u zemlji i regionu, među kojima se izdvajaju prva nagrada na Državnom takmičenju, specijalna nagrada na Internacionalnom takmičenju Paolo Barrasso u Italiji, prvo mjesto na Internacionalnom takmičenju Bruna Špiler. Ostvarila je niz solističkih koncerata u pratnji orkestra i klavira u zemlji i inostranstvu. Pohađala je majstorske škole priznatih pedagoga: Gabriele Lehner, Edite Garčević Koželj, Aleksandre Lazić Labarile, Lilije Ilieve, Sintije Hansel Bakić, Svetlane Brzaković.

Ana Mihaljević, klavir, na Muzičkoj akademiji na Cetinju diplomirala je u klasi prof. Borisa Kraljevića i magistrirala u klasi prof. Bojana Martinovića. Kao solistkinja i kamerni izvođač, održala je više od sto koncerata u Crnoj Gori, Francuskoj, Italiji, Rusiji, Americi, Singapuru, Južnoj Koreji, Austriji, Danskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji. Sarađivala je s najvećim evropskim i svjetskim izvođačima, među kojima su Janoš Balint, Peter-Lukas Graf, Dejan Gavrić, Feliks Rengli, Aleksandar Tasić, Milan Reriha, Veljko Klenkovski, Nensi Juen itd. U koncertnim i kamernim projektima sarađivala je s crnogorskim umjetnicima poput Vujadina Krivokapića, Tatjane Krkeljić, Admira Šabovića, Zorane Jovanović, Vjere Nikolić i dr. Više od dvadeset godina posvećeno radi kao profesorka klavira u ŠOSMO Vida Matjan u Kotoru i kao korepetitiorka u Muzičkoj školi u Tivtu. U proteklih petnaest godina, priprema koncerte i projekte u oblasti kulture kao klavirska saradnica za Srpsko pjevačko društvo Jedinstvo u Kotoru.

Korisne informacije

Vrijeme

23. Jul 2024, 21h

Lokacija

Crkva Sv. Antuna

Tivat Music Festival

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.